Al die reclames…

Er valt me iets op bij reclame aanbevelingen.
Pijnlijke rug? Koop een goed matras.
Hoofdpijn? Koop een pijnstiller waar je urenlang ‘gemak’ van hebt!
Lastige incontinentie? Inlegkruisjes helpen je van de problemen af!
Last van maagzuur? Maagzuurremmers!
Prikkelbare darmen? Onze middelen zijn de oplossing!

Maar slaat de ‘aanbeveling’ of ‘oplossing’ ook ergens op?

BSR behandelaars krijgen vele cliƫnten met bovengenoemde klachten.
Zoals gewoonlijk wordt er eerst een stapje achteruit gedaan en nagevraagd hoe e.e.a. aan klachten is ontstaan. Daarna is het een kwestie van simpel nadenken: hoeveel mensen zullen er op een slecht matras slapen die rugpijn veroorzaakt? Ontstaat maagzuur zomaar en wat doet een zuurremmer, kan dat zonder gevolgen dagelijks worden ingenomen? Moet incontinentie ‘normaal’ gevonden worden of is er iets anders aan de hand?
En dan hebben we de prikkelbare darmen nog… was dat bij de geboorte al zo, of ontstond dat pas later en waardoor dan?

Het zou hier misschien ook kunnen gaan om teveel aan opgebouwde spierspanning met genoemde klachten als gevolg.
Natuurlijk is een nieuw matras of kussen op zijn tijd noodzakelijk en kan bij pijnklachten best enige verlichting geven, maar het is heel goed mogelijk dat de rugklachten na verloop van tijd weer terugkeren. Aan de achterliggende oorzaak, opgebouwde spierspanning, is immers niets veranderd.

Dit gegeven gaat op voor allerlei klachten. Je kunt pilletjes, druppels, of inlegkruisjes kopen maar je kunt ook eerst kijken wat de echte oorzaak is. Vaak zijn genoemde klachten te danken aan teveel vastgezette spierspanning. Dan komt BSR om de hoek kijken, de secure techniek die je heel erg kan verrassen over het resultaat.

Zodra je lichaam hersteld is, bekijk je wat er nog nodig is: misschien ben je sowieso aan een ander matras of kussen toe. Met een gezond lichaam kun je een betere keuze maken die niet gebaseerd is op pijnklachten maar op wat goed aanvoelt.
En waarom zou je tegen pijn iets innemen terwijl dit een signaalfunctie heeft? Misschien is daar eerst naar luisteren een beter advies.

Belangrijk: er zullen altijd mensen zijn die hulpmiddelen nodig hebben omdat een lichaam niet in alle gevallen in staat is om te herstellen, evenals medicatie omdat er voor hun (nog) geen remedie is gevonden. Dan is het heerlijk dat dit verkrijgbaar is, dat moet beslist niet worden onderkend! De meesten zijn erg blij met hun rollator, incontinentieproducten of pijnstillers wanneer dat niet anders kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.