Corona en BSR

En zo hebben we ineens te maken met het Corona virus! Beter gezegd, Covid-19. Natuurlijk is de mensheid allang bekend met virussen, en soms dient er zich een nieuwe aan, zoals nu. Wat merken we daarvan? Wel, naar mijn bescheiden mening is het vooral ingrijpend en verwarrend.

Vooraf: zoals gewoonlijk houd ik in de praktijk altijd al rekening met besmetting door verkoudheid en griep, wat inhoudt dat de behandelbank na ieder gebruik wordt gereinigd met een ontsmettingsmiddel. Mijn handen worden daarmee ook meteen schoongemaakt. Uiteraard is dat met de komst van Covid-19 niet anders.

Het meest ingrijpend is dat de maatschappij nu onverwacht heel anders is ingericht, daar is behoorlijke aanpassing voor nodig! Wat de verwarring betreft: vaak lijkt het erop dat alles te verhelpen is, alsof het leven maakbaar is. Daar zet ik zelf altijd een groot vraagteken bij, maar het is een interessant onderwerp om te beschouwen.

Het liefst zou ik willen zeggen dat BSR heel goed is tegen de Covid-19! Maar dat ligt genuanceerder en misschien is het belangrijkste wel: durf ziek te worden! Vermijden lijkt nauwelijks te doen dus risico’s zijn er gewoon. Voor alle duidelijkheid: ik heb het over gezonde mensen, niet over mensen die een aandoening hebben die extra kwetsbaar maakt. Wat aan te raden is, is goed voor jezelf zorgen, zodat de afweer tegen ziektes zo hoog mogelijk is. Angst voor van alles maakt extra stresshormonen aan en die zorgen voor een verminderde weerstand. BSR kan daar goed bij helpen omdat het stress level daarmee sowieso lager wordt. Door vooraf zo goed mogelijk te handelen, kun je er gemakkelijker op vertrouwen dat je lichaam ziektes aankan en over het algemeen beter herstelt. Tevens ben je een volgende keer, mocht je ziek worden, beter beschermd door een hogere immuniteit. Het leven biedt weinig zekerheid, dus je kunt de uitdaging aangaan om desondanks zo ontspannen mogelijk in het leven te staan in het besef dat je alles niet in de hand hebt.

Omdat het inmiddels niet alleen meer gaat om een virus maar om een heuse crisis waardoor m.n. ondernemers worden getroffen, wil ik voor hen graag een steentje bijdragen door speciale, lagere tarieven te hanteren. Dan blijft het mogelijk om gebruik te maken van BSR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.