Veel gestelde vragen


 


Voor wie is Body Stress Release geschikt?
Waarom duurt een behandeling niet langer?
Waarom zou ik met BSR beginnen?

Hoe vaak moet iemand komen?
Wat betekent het 'Proces van genezing' eigenlijk?
Wat gebeurt er tussen de behandelingen in?
Wat is de basis van BSR?
Waarom wordt geadviseerd om enkele keren per jaar terug te blijven komen?
Hoe zit het met verzekeringen?


Voor wie is Body Stress Release geschikt?

BSR is geschikt voor iedereen van baby tot hoogbejaard, ziek of gezond. Al vanaf de zwangerschap en de geboorte kan bodystress ontstaan.


Waarom duurt een behandeling niet langer?
Tijdens de relatief korte duur van de behandeling wordt alles gedaan wat noodzakelijk is, meer doen voegt niets toe. De behandeling voelt heel natuurlijk en aangenaam, en wanneer er onnodige releases gegeven worden, kan dat werken als een overdaad. Bij een maaltijd wilt u uw gasten niet teveel lekkers opdringen omdat dit niet goed kan worden verteerd en zo is het met BSR ook.


Waarom zou ik met BSR beginnen?
Uzelf gunnen om een betere gezondheid te krijgen is misschien wel de beste reden.
Een andere reden is om uzelf te verrassen door onverwachte reslutaten te zien. Pas als BSR wordt ervaren, weet u wat het doet. 
De meest waarschijnlijke reden is dat u pijn- of andere klachten heeft waar u graag vanaf wilt.
 


Hoe vaak moet iemand komen?

Standaard beginnen de behandelingen met drie afspraken op dag 1, dag 4/5 en dag 11.
Na de eerste drie behandelingen wordt per persoon gekeken wanneer de vervolgbehandeling plaatsvindt. In de regel zie je dat hoe langer de spanning is opgeslagen, hoe langer het kan duren voordat een optimaal gevoel van gezondheid bereikt is. Wel is het zo dat de afstand tussen de behandelingen in steeds groter wordt naarmate er meer stabiliteit is ontstaan.
Met andere woorden: het is niet te voorspellen hoe vaak iemand terug moet komen maar meestal komt het herstelproces snel op gang en is het verloop individueel verschillend.
Ook wij, als practitioner, zijn afhankelijk van het tempo waarin uw lichaam in staat is de spanning los te laten.
 


Wat betekent 'Proces van herstellen' eigenlijk?

Ieder mens verschilt van de ander en zo is het ook met het zelfherstellende vermogen van uw lichaam. Ook al heeft u dezelfde klachten als uw zus of broer, het verloop kan geheel verschillend zijn.
Er gebeurt vaak van alles totdat het optimale bereikt is en dat noemen we het proces van herstellen. Daar is tijd en soms ook geduld voor nodig. 
In mijn boek 'BSR processen in beeld' worden vele korte en langere processen inzichtelijk beschreven aan de hand van vele praktijkvoorbeelden. Heel  herkenbaar voor zowel clienten als practitioners.


Wat gebeurt er tussen de behandelingen in?

Dat is heel verschillend per persoon. Om een indruk te geven: het kan zijn dat u momenten pijn voelt van bijvoorbeeld oude blessures die u al lang vergeten bent, of pijntjes van een operatie of een botbreuk van jaren geleden.
Vaak gebeurt het dat mensen vermoeidheid voelen die loskomt, of er is een korte emotionele reactie tussendoor.
Daarnaast zie je terugkeer van energie, afnemende pijn, meer soepelheid en beter slapen. De vitaliteit keert terug en men kan gemakkelijker over blokkades heen stappen.
 


Wat is de basis van BSR?

De basis is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het lichaam en het aangeboren vermogen zichzelf te herstellen.
De practitioner is geen genezer maar een lichaam herstelt zichzelf vanuit die biologisch natuurlijke wetmatigheid.
Zodra de belemmering, de vastgezette spanning, is weggehaald, zal dat vermogen tot herstel terugkeren.


Waarom wordt geadviseerd om enkele keren per jaar terug te blijven komen?
Zodra u op een optimaal niveau bent, komt u in de fase dat het beter is te voorkomen dat spanning weer wordt vastgezet, dan dat er opnieuw klachten ontstaan.
Bij een auto of een machine wachten we niet tot die kapot is, maar laten we regelmatig onderhoud plegen. Zo is het met ons lichaam ook: om problemen te voorkomen kun je dat het beste goed onderhouden.
 


Hoe zit het met verzekeringen?

U moet hiervoor een (soms wat hogere) aanvullende verzekering hebben. Voor actuele gegevens kunt het beste kijken onderaan 'Praktijkgegevens' waar de verzekeraaars staan vermeld die BSR (deels) vergoeden.

U hoeft hiervoor niet eerst het verplichte eigen risico aan te spreken.